Gecombineerde Leefstijlinterventie

Wat is Gecombineerde Leefstijlinterventie?

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) richt zich op het verbeteren van de gezondheid door het aanpassen van de leefstijl. Onder leefstijl valt: voeding, beweging en ontspanning. Het doel van deelname aan GLI is onder andere afvallen en verbetering van kwaliteit van leven. GLI bestaat uit een intake gevolgd door coaching in individuele gesprekken en groepsbijeenkomsten. GLI is vanaf 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering.

Het is een intensief tweejarig traject, waarbij van u wordt verwacht dat u voldoende gemotiveerd bent en u actief betrokken bent.

Wat houdt het GLI-programma in?

Het GLI-programma SLIMMER houdt in dat u gedurende twee jaar advies en coaching krijgt om u te begeleiden naar een gezonde leefstijl. Gezonder eten, gedragsverandering en meer bewegen staan centraal in het programma met o.a.:

  • Gezonde voedings- en eetgewoontes;
  • Hoe komt en blijft u in beweging?;
  • Gezond leven is plannen.

Wanneer komt u in aanmerking?

U kunt deelnemen als u voldoet aan een van de onderstaande eisen:

  • U boven de 25 jaar bent, overgewicht heeft (BMI van 25 of hoger) en een verhoogd risico heeft op diabetes mellitus type 2;
  • U boven de 25 jaar bent, overgewicht heeft (BMI van 25 of hoger) en een cardiovasculaire aandoening (hart-en vaatziekte).
  • U obesitas heeft (BMI van 30 of hoger).

U kunt contact leggen met de huisarts indien u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor het GLI-programma.

Verwijzing huisarts

Voor deelname aan SLIMMER is een schriftelijke verwijzing van de huisarts nodig. Neem daarom als u wilt deelnemen contact op met onze huisartsenpraktijk. U kunt u vervolgens aanmelden met de verwijsbrief van de huisarts bij KeiVitaal via 033-4550146.

Wat wordt vergoed?

Het GLI-programma SLIMMER wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft daarom geen invloed op het eigen risico (uw eigen risico wordt dus niet belast). Er geldt geen eigen bijdrage. Neem vóór inschrijving voor het programma contact op met uw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor vergoeding van het GLI-programma.

Alle informatie omtrent GLI in de regio is terug te vinden via www.keivitaal.nl.