Veilige uitwisseling van medische gegevens

Wij hebben ons aangesloten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het LSP zorgt voor snelle en betrouwbare elektronische uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners als dat nodig is.

Zorgverleners, zoals wij of uw apotheek, kunnen hun computersysteem aansluiten op het beveiligde netwerk van het LSP. Hierdoor is het mogelijk voor de huisartsenpost, uw apotheek of de medisch specialist om op een veilige manier een gedeelte van uw actuele medische gegevens in te zien. Dit kan alleen als u hiervoor toestemming verleent en indien het nodig is voor uw behandeling.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij u naar de website www.volgjezorg.nl. U kunt ook een informatiefolder ophalen in de praktijk.

U kunt uw toestemming voor het LSP op drie manieren regelen:

  • U kunt online uw toestemming regelen via deze pagina, u wordt gevraagd in te loggen met uw DigiD.
  • U kunt een toestemmingsformulier printen en ingevuld aan de assistent overhandigen. U vindt het toestemmingsformulier op deze pagina.
  • U kunt het laten weten aan onze huisartsenpraktijk of bijvoorbeeld uw apotheek. 

U kunt ook uw toestemming intrekken of toestemming voor iemand anders regelen. De formulieren hiervoor vindt u op deze pagina.

Daarnaast kunt u ook online uw toestemming regelen. Klik daarvoor op de link naar de betreffende pagina op de website van ikgeeftoestemming.nl.