Diëtist

Bij Huisartsenpraktijk Oud Rijswijk is een diëtist werkzaam. Een diëtist geeft u voedingsadvies over gezonde voeding; want gezonde voeding is de basis van een goede gezondheid. Door gezond te eten, voelt u zicht beter, voorkomt u ziekten en versnelt u het herstel tijdens of na ziekte. De diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding en gezondheid.

Afspraak maken

U kunt via de doktersassistent aan de balie of telefonisch een afspraak maken bij de diëtist. Ook kunt u gebruik maken van het afsprakenformulier. Indien mogelijk ontvangt u voor de afspraak een extra herinnering. 

Afspraak afzeggen 

Wanneer u een afspraak met de diëtist niet kunt nakomen, moet u deze minimaal één uur van tevoren afzeggen via de doktersassistent. In het weekend kunt u een mail sturen naar dieet@artsenzorg.nl. Indien u niet tijdig afzegt, worden de kosten van het consult bij u in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

Privacy 

Om u de beste dieetzorg te kunnen aanbieden, werken de diëtisten nauw samen met de huisarts, praktijkondersteuner en andere zorgverleners. Om deze samenwerking optimaal te laten verlopen, is het wenselijk dat al onze zorgverleners - indien medisch noodzakelijk - inzage hebben in uw medische gegevens zoals die bij Arts en Zorg bekend zijn. 

Voor al onze medewerkers geldt het beroepsgeheim. Dit betekent dat ze uiterst zorgvuldig met uw gegevens omgaan. Uitgebreide informatie over de bescherming van uw privacy kunt u lezen in het privacystatement op onze website. 

Klacht 

Bent u niet tevreden over uw diëtist? Dan raden wij u aan uw klacht eerst met de betreffende diëtist te bespreken. Komt u er samen niet uit? Op onze website vindt u het klachtenformulier waar u uw klacht kan indienen. De regiomanager neemt uw klacht binnen twee werkdagen in behandeling. U krijgt daarvan een bevestiging via de mail. De volledige klachtenprocedure vindt u op onze website. 

Wilt u meer weten over diëtetiek, bijvoorbeeld over de vergoedingen, kijk dan op de pagina Diëtetiek